családi és ifjúsági programok

Szent Mihálytól Szent Andrásig - Őszidei népszokások

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
elmarad
 • Iskoláskoncertek
Az előadás elmarad.

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy az előadás elmarad.

Megértésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Itt van az ősz, itt van újra: a hazai népi kultúra jeles ismerőjének, Farkas Zoltán „Batyu”-nak és segítőinek a műsora őszi népszokásainkat járja körül mesével, dallal, tánccal, sőt szüreti mulatsággal és katonasorozással. A derűs nyár és a zord tél közé eső hónapok bizony kétarcúak: jut idő a derűre, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy hamarosan kopogtat a hideg. Az autentikus hangulatról Benedek Krisztina népi énekes és a Bagi Muharay Elemér Hagyományőrző Együttes és Zenekara gondoskodik.

Mihály arkangyal hatalmas kardjával legyőzi a gonoszt. A vértanúvá lett András apostol Keresztelő János tanítványaként vált Jézus Krisztus követőjévé. Az ő ünnepnapjaik határolják az őszi ünnepkört, melynek talán legfontosabb eseménye a termények betakarítása. Az egész éves betevőt biztosító aratás mellett az országszerte fontos eseményként számon tartott, nagyszabású táncos-énekes mulatság, a szüret ideje ez. A szüreti mulatságok tiszteletére dús fürtökkel ékesítették fel a termeket és a lugasokat, a lányok pedig kíváncsian várták, kivel táncolhatnak majd. A napfény mellett mindig ott az árnyék: a nyalka legényeket elvitték katonának, a lányok énekszóval, tánccal búcsúztatták a hős fiúkat. Farkas Zoltán „Batyu” szerkesztésében az őszi szokásokat megelevenítő műsor éppen erre a kettősségre hívja fel a figyelmet. Segítőtársa Benedek Krisztina, aki a szokásokról mesél, énekel, tanít és beavat. Több mint hat évtizede joggal büszke a Pest megyei Bag a Muharay Elemérről elnevezett Hagyományőrző Együttesére, amelynek tagjai most életre keltik a szokásokat.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Bagi Muharay Elemér Hagyományőrző Együttes és Zenekara
 • mese, ének
  Benedek Krisztina
 • műsorvezető
  Farkas Zoltán „Batyu”
 • koreográfus
  Ifj. Rónai LajosUgrás az oldal tetejére