családi és ifjúsági programok

Marica Bábszínháza: Teremtés-játék

Égből pottyant lány - indián mese élőzenével, bábbal és homokanimációval

Üvegterem
 • Müpa saját produkció
 • Minimatiné

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A világtörténelem legfontosabb gesztusa és az emberiség egyik leglényegesebb tevékenysége, vagyis a teremtés és a játék fonódik össze Marica Bábszínházának sok műfajt, stílust, formanyelvet bevonó és működtető produkciójában. A varázslatos hangulatú Teremtés-játékban a közreműködőkkel azonos fontosságúak a résztvevő nézők. A színpad és a nézőtér máskor kötött határai elmosódnak, hogy ők és mi közösen éljünk át és működtessünk egy olyan rítust, amelyhez foghatót még nem láttunk és nem tapasztaltunk.

„Ezt a mesét még nem hallotta senki. Ezt a mesét még nem mesélte senki, mert ez a mese nincs...” Nyugodtan higgyük el az alkotók bátor szavait, ugyanis az akkor és ott születő mese a kezük között nézői közreműködéssel és felügyelettel formálódik és alakul. Miközben Tárnok Marica a mesélő szerepébe helyezkedik, László Lilla pedig zenél, a háttérben Sz. Nagy Mari jóvoltából a kivetített, komótosan vagy éppen gyorsan pergő homokszemek sosem látott táncba kezdenek. Gyerekszínházban gyakori az interakció, de Marica Bábszínháza ezen belül is más minőséget képvisel, hiszen itt az ámuló közönségnek tényleges hatalma van a történet felett. Először is a játszók a belőlük áradó derű és jókedv segítségével elnyerik a nézők, főleg a gyerekközönség bizalmát, ezután pedig kíváncsian várják, hogy mivel egészítik ki, teszik teljessé a közösen megteremtett világ történetét. A felrajzolt világfa dús ágain ugyanis egy-egy virág nyílik, és minden egyes virág egy önálló világot rejt magában - de vajon milyennek képzeljük ezt a kis univerzumot? Az előadást követő kreatív foglalkozáson az imént látott alakok, jelenetek újrahasznosítható anyagok segítségével, közös munkával kelnek új életre.

Az előadás a Társalkotó Egyesület, a Bethlen Téri Színház és a Manna együttműködésében jött létre.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidő alszámlájának terhére is megvásárolhatja.
Személyes vásárláskor elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványt és az Edenred ajándékkártyáit (juttatási és családi kártyák), illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Mesélő
  Tárnok Marica
 • Homokanimáció
  Sz. Nagy Mari
 • Zene, zenei közreműködő
  László Lilla
 • Jelmez
  Béres Móni
 • Rendező
  Tárnok MaricaUgrás az oldal tetejére