családi és ifjúsági programok

Marica Bábszínháza: No, megállj csak, Kancsil!

Üvegterem
 • Müpa saját produkció
 • Minimatiné

Jegyárak

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Ti már hallottatok az egérszarvasról? Különös kis lény ő: nem erős, de annál ravaszabb, nem nagyobb egy cipősdoboznál, ám a szíve a helyén van. Becsületes neve Kancsil, így ismeri őt az erdő apraja és nagyja. Persze nem mindenki rajong érte, épp a különös természete miatt, de azért minden jó, ha a vége jó. Marica Bábszínházában amellett, hogy Kancsil számos különleges képességéről megbizonyosodhatunk, azt is látjuk, hogyan ejti át a többi állatot, később meg azt, hogyan menti meg őket...

Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari bábelőadása szó szerint újrahasznosított látványosság: a tigrisnek cipősdobozból van a feje, a tojástartókkal kidekorált krokodil gördeszkán suhan, a kék zacskók pedig a szemünk előtt változnak át medúzává... A hétköznapokból ismerős anyagok, tárgyak, eszközök amellett, hogy szokatlan és meglepő kontextusba kerülnek a színpadon, egyben felhívják a gyerekek figyelmét arra, hogy a teremtő fantázia bevonásával bármiből születhet játék. A két, különleges színpadi jelenléttel megáldott előadó egyenrangú társa a tucatnyi hangképző eszközt élőben megszólaltató László Lilla. A megelevenedő tárgyak és a természetből kölcsönzött hangok egy egész, elvarázsolt erdőt keltenek életre, amelynek ha nem is a királya, de a középpontja Kancsil, az egérszarvas. Az Indonéziában valóban honos jószág nagyratörő vágyakkal rendelkezik: álma, hogy ő legyen minden állatok legnagyobb, leghatalmasabb ura. De vajon kap erre lehetőséget? Marica Bábszínháza ezúttal is számít a gyerekközönség aktív közreműködésére: az előadást követő foglalkozáson az előadókkal közösen hoznak létre újrahasznosítható anyagokból olyan figurákat és tárgyakat, amelyekkel akár otthon is folytatható a történet.

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa
 • Bábtervezők és játékosok
  Tárnok Marica, Sz. Nagy Mari
 • Zenei közreműködő
  László Lilla
 • zene
  Philipp György
 • koreográfia
  Gergye Krisztián
 • jelmez
  Béres Móni
 • rendező
  Tárnok Marica

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére