családi és ifjúsági programok

Magyar népi hangszerek - Fúvósok

Üvegterem
  • Müpa saját produkció
  • Hang-szer-szám

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Ezen az előadáson a rendkívül gazdag magyar népi hangszertárból ezúttal a fúvósok kerülnek majd sorra, amelyek az emberi lélegzet segítségével, az adott hangszer típusára jellemző fúvóka révén szólaltathatóak meg. Ilyen a modern tárogató is, amelyet megalkotójáról Schunda-tárogatónak neveztek el. A klarinétnyelvű, de oboatestű, tölcséres furatú hangszer alsó regisztere trombitaszerűen fémes, felső regisztere puha, panaszos hangzású. A koncerten a fúvós hangszerek mellett kísérőhangszerként olyan különlegességekkel is megismerkedhet a közönség, mint a tekerő, az ütőgardon, vagy a tapan.

Korosztály: 8-12 év
Rendező: Müpa
  • Borbély Mihály és barátai
  • tekerő
    Ifj. Szerényi Béla
  • ütőgardon, tapan, tánc, műsorvezető
    Farkas Zoltán Batyu

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MBH SZÉP-kártyával is megvásárolhatja. Személyes vásárláskor elfogadjuk még a Rewin Ajándékutalványt és a Rewin Ajándékkártyáit, illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére