Az irodalom mostohagyereke: a kortárs magyar novella

Literárium Junior

családi és ifjúsági programok

Szünet nélkül
Zászlótér
  • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

A Müpa ismét bővíti évek óta népszerű irodalmi sorozatai - Literárium, Literárium Extra, Vers-estek a Müpában - körét. A havonta jelentkező Literárium Junior a Fesztivál Színházban és az Üvegteremben zajló kortárs és klasszikus irodalmi estek tematikájához, esetenként a gimnáziumi tananyaghoz kapcsolódva a középiskolás korosztályt kívánja megszólítani - azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a formalitásoktól mentes előadások, beszélgetések, felolvasások, közönségtalálkozók, az ezekre az alkalmakra készülő produkciók más megvilágításban, „fogyasztóbarát” módon hozzák közelebb a gimnazistákhoz a magyar irodalom értékeit, és arra ösztönözzék őket, hogy rendszeres olvasókká váljanak.

A több novellaantológiát összeállító kiváló irodalmár és élvezetes előadó, Reményi József Tamás azt a kérdést járja körül, hogy miért szorult háttérbe a kortárs irodalomban a regényekkel szemben a novella műfaja. Szövegrészletekkel illusztrálva veti össze a Nyugat időszakát, Móricz, Kosztolányi és mások novellisztikáját a modern magyar irodalom meghatározó elbeszélőinek művészetével Mándy Ivántól Tar Sándorig, miközben a mai irodalom legfontosabb alkotóiról, törekvéseiről is képet kaphatunk.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • kritikus, szerkesztő
    Reményi József Tamás
  • sorozatszerkesztő
    Keresztury TiborUgrás az oldal tetejére