családi és ifjúsági programok

Fabók Mancsi Bábszínháza: A háromágú tölgyfa tündére

Népmese bábokkal

Szünet nélkül
Üvegterem
 • Müpa saját produkció
 • Minimatiné

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Sűrű erdő közepén tölgyfába zárva őriz három szépséges tündérleányt a gonosz boszorkány. Lassan peregnek a percek és az évek, de persze már úton van a daliás királyfi, hogy megtörje az átkot, és nem mellesleg rátaláljon élete szerelmére. De a gaz vénasszonyt sem kell félteni, mindent be fog vetni, hogy a szerelmesek útjába álljon. Egy klasszikus elemekből építkező történet úgy elmesélve és megmutatva, ahogy még sohasem láttad: ez Fabók Mancsi Bábszínházának kétszemélyes, népzenés, bábos előadása.

Szemernyit sem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy Fabók Mancsi Bábszínházának minden egyes előadása egyedülálló attrakció, és korántsem csak a népi kultúra ismerői-kedvelői számára: lenyűgöző szakmai tudás, emberi hitelesség és a tradíció élővé tétele mellett a sok-sok nevetés ugyanis egészen biztosan elcsábít mindenkit, korosztálytól és érdeklődéstől függetlenül. Fabók Mariann innovatív vándorszínháza maga találja fel az új formákat, de úgy, hogy eközben megőrzi és szokatlan fényben láttatja a klasszikus népi hagyományokat is. A többnyire a magyar néphagyományból vagy a klasszikus népmesékből táplálkozó bemutatók kortárs nézőpontból idézik meg a hagyományos mesélők és a kobzos énekmondók világát. A játék mindig virtuóz, és tudatosan szólítja meg a nézőtér soraiban ülő kicsik mellett a felnőtteket is. A háromágú tölgyfa tündére 2017-ben elnyerte a 9. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle fődíját, és azóta is zsúfolt telt házakkal megy a gyakran visszajáró nézők előtt. A játék mit sem veszített frissességéből, köszönhetően Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád mesteri, kivételes párosának, akik a közönség jóindulatának, meg persze hangos jókedvének elnyeréséért semmitől se riadnak vissza.

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa
 • Fabók Mariann, Keresztes Nagy Árpád
 • Író, rendező
  Fabók Mariann
 • Díszlet- és bábtervező
  Mátravölgyi Ákos
 • Zene
  Keresztes Nagy Árpád

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.




Ugrás az oldal tetejére