családi és ifjúsági programok

Erdő, erdő, de magos a teteje... - természetjárás Schumann Erdei jelenetek című műve nyomán

Szünet nélkül
Üvegterem
  • Müpa saját produkció
  • Hangulat Junior

Jegyárak

Az előadás telt házas.

Mentse el a programot Google Naptárába!

A fiatalokhoz saját nyelvükön szólni igen komoly felelősség, különösen, ha valaki a klasszikus zene megszerettetésének, megismertetésének tiszteletre méltó feladatát vállalja magára. A Hangulat Junior koncertekre érkezőknek azonban még sosem kellett csalódniuk: a népszerű sorozatot a hazai zenei ismeretterjesztés jeles képviselői tartják kézben, ráadásul minden alkalommal elhívják magukkal kiváló zenésztanítványaikat is, akik alig néhány évvel idősebbek a nézőtéren ülőknél.

Két kulcs illik a zárba: a pedagógia iránti elkötelezettség és a zene mindent felülíró szeretete nyitja szélesre a Hangulat Junior koncerttermének virtuális kapuját. A zene amellett, hogy érzelmeket vált ki hallgatójából, bonyolult szisztéma szerint épül. Az egyórás, ingyenes koncerteken ebbe az összetett rendszerbe nyer érdemi betekintést a fiatal közönség. Hogy kisebbek-nagyobbak egyformán élvezik majd a találkozást, arról a magyarországi klasszikus zenei ismeretterjesztés meghatározó alakjai, meg persze kiváló tanítványaik gondoskodnak. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjének feladata az ifjú zenei tálentumok mielőbbi felfedezése: itt tanít Eckhardt Gábor zongoraművész, aki tematikusan szerkeszti a Hangulat Junior koncertjeinek műsorát. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kamarazene tanszékének vezetője Fülei Balázs zongoraművész, aki általában egy-egy kamarazenei opus elemzésére összpontosít. Az egyes alkalmak jóval többet nyújtanak az analízisnél: a kiválasztott zeneművek értő kommentárok kíséretében hangzanak fel az Üvegteremben. És talán néhány év múlva a nézőtéren ülő fiatalok közül többen a színpadon foglalnak majd helyet…

Korosztály: 10-16 év
Rendező: Müpa
  • zongora
    Nagy Krisztina, Szaniszló Attila
  • moderátor
    Eckhardt Gábor

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére