családi és ifjúsági programok

Délibáb Társulat: Az elvesztett királyság

Hol volt, hol nem lesz?

Üvegterem
 • Müpa saját produkció
 • Minimatiné

Jegyárak

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy ez a program csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel látogatható.

A jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Hol volt, hol nem lesz? Új időknek új mesékre van szükségük, és a Délibáb Társulat tartalmas bábelőadása éppen ennek a felismerésnek köszönheti megszületését. A címben szereplő elvesztett királyság nem más, mint mindannyiunk szeretett Földje, amelynek megóvásáért közösen kell dolgoznunk. Széltündér, Erdőmanó és Aranybálna minden áron szabadulna az őket fojtogató szemétszörnyektől, kívánságuk pedig meghallgatásra talál, amikor a Színes Dombok Királyságára téved egy bátor kisfiú, hogy segítsen.

A 2019-ben alakult Délibáb Társulatban zenészek, táncosok és bábművészek szövetkeztek kicsik és nagyok okulására és szórakoztatására. Céljuk, hogy művészi és pedagógiai szempontból egyaránt igényes, minőségi előadásokat készítsenek. Az elvesztett királyság a repertoár fontos darabja, hiszen napjaink egyik legégetőbb kérdésével, a környezetvédelemmel, az ember természeti környezetére gyakorolt hatásával foglalkozik. Meg persze azzal, ami ebben a témában a legfontosabb: hogyan lehet megállítani a tragikus folyamatokat? A 3-8 éves korosztálynak ajánlott, Sólyom Tamás élőzenés kíséretével megvalósuló asztali bábelőadásban szerethető karakterekkel ismerkednek meg a nézők, ezért is érinti meg őket, amikor veszélybe kerül élőhelyük. A hős kisfiú szerencsére azonnal a segítségükre siet, így ha nem is egy személyben, de újdonsült barátaival összefogva sikerül megmentenie a világot. Szuperhős persze bárkiből lehet: az előadást lezáró foglalkozás valójában kinyitja a színpadi valóságot a nézőtér felé. A legkisebbek játékosan, énekelve, zeneszóra, a bábok közvetlen közelében tapasztalják és értik meg, miért kötelességünk megőrizni a minket körülvevő természet kincseit.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Széltündér
  Revuczky Nóra
 • Erdőmanó
  Goiteinné Dezséri Dóra / Goitein Gergely
 • Aranybálna
  Szörényi Júlia / Budavári-Soós Kornélia
 • Kisfiú
  Matolcsy Gábor
 • Az előadás során élőben zenél
  Sólyom Tamás
 • írta
  Fabacsovics Lili
 • rendező
  Szörényi Júlia
 • díszlet és bábok
  Sári Miklós, Vincze Kata
 • zene
  Sólyom TamásUgrás az oldal tetejére