• Matinékoncertek

Dal-játék - Mozart: A varázsfuvola

családi és ifjúsági programok

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A színház önmagában is varázslat, hiszen a színészi játék, a díszletek és jelmezek jóvoltából elképzelt történetek válnak valósággá a szemünk előtt. A zenés színház kétszeresen is az, hiszen itt a szereplők még énekelnek is, a jellemeket és a helyzeteket pedig a zene a maga sajátos eszközeivel ábrázolja. Az Operaműhely előadásai a 8-14 évesek számára kínálnak ízelítőt a műfajból.

Wolfgang Amadeus Mozart kései alkotása a legtisztább, legnemesebb, legemelkedettebb opera, mondhatnánk - de hát A varázsfuvola a műfaji szabályokat szigorúan véve valójában daljáték, Singspiel, amelyben az énekelt számokat prózaszöveg köti össze. Éppen ezért nagyszerű ötlet vele kezdeni a zenés színpad megismerését - hiszen itt nem folyamatosan énekelnek, csak alkalmanként fakadnak dalra a szereplők. Nem kell mindjárt a mély vízbe ugrani.
A történet egyszerű: Tamino herceg kiszabadítja apja fogságából Paminát, elnyerve Sarastro és az Éj királynője lányának kezét. Igazi mese ez sárkánnyal, tűz- és vízpróbával - de több is annál: titokzatos életbölcsességek, erkölcsi útravalók, rejtélyes tanácsok tárháza. Játékos tanítás arról, amit minden mese másképp fogalmaz meg, ám aminek a veleje minden történetben ugyanaz: légy jó!
Persze mégsem minden ilyen egyszerű: többféle út áll a szereplők előtt, és különféle jellemek népesítik be a cselekményt: fennköltek és földhöz ragadtak, bátrak és gyávák, jóakaratúak és gonoszak. Az ő színes társaságukat idézi fel a produkció énekes gárdája a Sinfonietta Erudita kíséretével, Oberfrank Péter karmesteri irányításával, Toronykőy Attila rendezői elképzelését megvalósítva.

Az előadás előtt, 9.45-10.30 óráig Ráhangoló címmel ingyenes interaktív, játékos foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező iskolai csoportokat, illetve iskolás korú egyéni jelentkezőket várunk. Előzetesen jelentkezni legkésőbb az előadást megelőző szerda éjfélig lehet a csip@mupa.hu címen, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. A foglalkozást, amely hatéves kortól ajánlott, minimum 6 főnek tartjuk meg.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Oberfrank Péter
 • Tamino
  Horváth István
 • Papageno
  Szélpál Szilveszter
 • Monostatos
  Kóbor Tamás
 • Pamina
  Sáfár Orsolya
 • Az éj királynője
  Mondok Yvette
 • Papagena
  Nagy Zsófia
 • Sarastro
  Dani Dávid
 • 3 dáma
  Csubrikova Krisztina, Haraszti Violetta, Ittzés Klára, (a Magyar Állami Operaház gyermek énekművészei)
 • 3 gyermek
  Csörgeő Luca, Nagy Hajnalka, Talabér Anna (a Magyar Állami Operaház gyermek énekművészei)
 • Sinfonietta Erudita (művészeti vezető: Tötös Krisztina)
 • felkészítő tanár
  Hajzer Nikolett (a Magyar Állami Operaház gyermekkarvezető karnagya)
 • moderátor
  Gerlits Réka
 • rendező
  Toronykőy AttilaKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Ugrás az oldal tetejére