Mozart: Szöktetés a szerájból

Budapesti Vonósok - Operajátszóház

családi és ifjúsági programok

Szünet nélkül
Üvegterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Nagy, színes játszószőnyegen ülőpárnák és játékmesterek varázslata által elevenednek meg Mozart és Donizetti operái. Az Operajátszóház olyan kalandot ígér a gyerekeknek, ahol kipróbálhatják, milyen szereplőnek, statisztának, kórustagnak vagy énekesnek lenni.

Megleshetik a zenés színház titkait, lehetőséget kapnak arra, hogy a közreműködő kiváló operaénekesekkel együtt kivegyék részüket a közös próbából, és megfoghatja őket a színpadi alkotás varázsa. A zenéről és a színház mozgatórugóiról egyaránt szó esik - a zenében való tájékozódást Dinyés Dániel vezeti, az önfeledt színpadi játékot Göttinger Pál szavatolja. Mozart A varázsfuvola és Szöktetés a szerájból, valamint Donizetti Don Pasquale című operája egyaránt izgalmas témája lesz a játéknak, amelyben emberek, lelkiismeretek csatározásán túl szívügyek is zűröket okoznak.
A Budapesti Vonósok kamarazenekar ebben az évben indította útjára bérletei sorában Operajátszóházát. A kezdeményezés kimondott szándéka, hogy az ifjúságot a klasszikus zenéhez csábítsa. Kötetlen, laza, játékos formában így azok is közelebb kerülhetnek az operához, akiknek eddig nem volt módjuk megismerni, vagy akiket korábban nem érintett meg a műfaj. Leginkább 8-12 éves gyermekek számára remek lehetőség ez a program, de valójában mindazoknak jó szívvel ajánlható, akik szeretik a mesébe illő történeteket és a játékot.

Rendező: Budapesti Vonósok Kamarazenekar

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • Pilz János
  • ének
    Boncsér Gergely, Gábor Géza
  • művészeti vezető
    Botvay Károly
  • játékmesterek
    Göttinger Pál, Dinyés DánielUgrás az oldal tetejére