• Minimatiné

Árgyélus királyfi - A BonBon Matiné előadása

családi és ifjúsági programok

elmarad
Üvegterem
 • Müpa saját produkció
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatóink,

A Müpa a látogatók és a munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/20-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig. A Müpa saját szervezésű programokra vásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja, a visszaváltás módjáról ide kattintva tájékozódhat.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Árgyélus királyfi klasszikus történetét mindenkinek meg kell ismernie. Persze a gyerekek közül sokan már tudják is, hogy a boldogság keresésére indult fess legény milyen kalandokon át jut el végül Tündérszép Ilonájához, de egészen biztosan őket is meglepi majd az a megközelítés, amelyet a BonBon Matiné választott. A klasszikus zenei betétek, Győző bácsi szellemes magyarázatai garantáltan új fénytörésbe állítják a magyar népmesét. És végül nemcsak Árgyélus, de a nézők is rálelnek a boldogságra.

Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona története a klasszikus magyar népmesekincs egyik legszebben ragyogó ékköve. A Gyergyai Albert által lejegyzett széphistória szövegére egy könyvborítóban bukkantak. A műben a legkülönbözőbb hatások olvadnak egységbe, hiszen az itáliai humanista költészet mellett az egyetemes és magyar népmesekincs kedvelt motívumai is visszaköszönnek benne. Az aranyalmát érlelő fa értékes gyümölcseit éjjelente láthatatlan kezek dézsmálják, ám a fa őrzésére küldött vitézek rendre elbuknak. Kivéve Árgyélust, aki a gonosz boszorkány ármánykodása miatt ugyan csak rövid időre találkozik Tündérszép Ilonával, de attól fogva egész életében őt keresi. Az Air Corde Trió és a BonBon Matiné ezt a történetet meséli újra úgy, ahogyan még sosem hallottuk: Matuz Gergely fuvolán, Szilvágyi Sándor gitáron, Lukácsházi István nagybőgőn szólaltatja meg Bach, Händel és Vivaldi barokk futamait, kiegészítve Lukácsházi Győző gyerekekre szabott kísérő magyarázatait.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • fuvola
  Matuz Gergely
 • gitár
  Szilvágyi Sándor
 • nagybőgő
  Lukácsházi István
 • mesélő
  Lukácsházi Győző
 • illusztráció
  Maróti RékaUgrás az oldal tetejére